Tuur let op het uur

 

Met ‘de week van Tuur’ wil de Werkgroep Kleuterparticipatie[1] in alle Lokerse scholen de aandacht vestigen op hoe belangrijk het is om op tijd naar school te komen.

Waarom is dat zo belangrijk? Het eerste halfuurtje van de dag in de kleuterklas is een verwelkomingsmoment en zorgt voor een overgang van thuis naar school. Dit moment brengt voor kleuters heel wat structuur in de dag en een zicht op alle leuke activiteiten die komen. Wie vaak te laat komt, bouwt een achterstand op die soms moeilijk goed te maken is. Kleuters die vaak te laat op school komen, lopen ook het risico om dat later in de lagere school en het secundair door te trekken.

  • Daarom gaat die week speciale aandacht naar het thema TIJD
  • Zowel in de school als daarbuiten zal Tuur aanwezig zijn met affiches en een bezoekje van “de échte Tuur”. Dat gaat gepaard met een liedje en dansje samen met alle kleuters.

Is op tijd komen niet (altijd zo) evident? Dan zijn er ‘tips & tricks’ die kunnen helpen: ga naar de website www.klasse.be/ouders (als u niet direct bij het juiste onderwerp komt, tikt u ‘kom op tijd’ in bij de zoekfunctie). U vindt er meer info in de vorm van filmpjes, structuurkaartjes en een aankleedrooster. Een aanrader!

 

Kunnen we op uw steun rekenen deze week (en daarna)? Alvast bedankt!

 

Wenst u meer info of wilt u iets kwijt over deze actie? Neem dan contact op met het LOP: dat kan via mail katrien.deboyser@ond.vlaanderen.be of telefonisch (0491 62 93 90).[1] De Werkgroep Kleuterparticipatie is actief vanuit het Lokaal Overlegplatform rond gelijke onderwijskansen en wordt aangestuurd door kleuterleidsters van de verschillende Lokerse scholen. Men beoogt de participatie van kleuters via onder meer het stimuleren van inschrijving, het regelmatig en op tijd naar school komen. http://www.ond.vlaanderen.be/gok